Muž dostal za nákup vzácné Pokémon karty 3 roky natvrdo

Neuvěřitelný kriminální příběh, který by snad nevymyslela ani Agatha Christie, se stal v USA ve státě Georgia. Vinath Oudomsine byl odsouzen nepodmíněně na 3 roky za nákup kartičky Pokémona Charizarda. Jednalo se velmi vzácnou kartu z první edice, která obsahuje několik tiskových chyb a její cena se pohybuje kolem 57 000$.

Zdroj: Wikipedia

Odsouzený Vinath totiž využil cornavirové pandemie, když v rámci dotačního programu zažádal o půjčku ve výši 85 000$, která měla údajně sloužit na vyplacení mezd 10 zaměstnanců. V tom by takový háček nebyl, pokud by Vinath skutečně nějakou firmu měl. Při žádosti totiž zfalšoval potřebné dokumenty, ve kterých například uvedl, že v roce 2019 jeho firma vydělala 235 000$.

Zdroj: nintendoenthusiast.com

Po obdržení dotační částky Oudomsine investoval zmíněných 57 000$ do tohoto vzácného Charizarda. Moc dlouho se z něj ale neradoval, protože po pár týdnech se na podvod přišlo a kartička mu byla zabavena. Vinathovi hrozil podle zákonů ve státě Georgia trest odnětí svobody až na 10 let za zpronevěru, ale nakonec si od soudu v balíčku odnesl 3 roky nepodmíněně, pokutu 10 000$ a splátkový kalendář na splacení původní půjčky (85 000$). Co bude dál se zabavenou kartou se zatím neví. Jako jedna z možností se jeví dražba v aukci nebo nabídnutí k prodeji původnímu majiteli. Charizard tak dostává ke svým tiskovým chybám i tenhle extra příběh, který by hodnotu mohl klidně o trochu navýšit.

Autor: David

Napsat komentář