Digitalní verze hry Odhodlaní: Normandie klepe na dveře

Deskovkovou dvojkovku s názvem Undaunted: Normandy, kterou nám česky přinesl Mindok pod názvem Odhodlaní: Normandie, asi není třeba dlouze představovat. Jedná se o válečnou deck-buildingovou hru, která se právem pyšní celou řadou ocenění. Pokud jste si jí však chtěli zahrát sami, museli jste sáhnout po rozšíření Reinforcements, které z Vaší kapsy vytáhlo necelou tisícikorunu a navíc bylo nutné ovládat angličtinu.

Zdroj: steam.com

Naštěstí nám byla před pár dny oznámena digitální adaptace, kterou si vzala na starost společnost Bookmark games. Ta stojí například za digitální verzí hry Pavlov’s House. Když jsem v úvodu zmiňoval, že u rozšíření Reinforcements potřebujete umět anglicky, nejinak tomu je i v případě této digitální adaptace. Avšak troufnu si říci, že pokud máte českou verzi hry doma, tak Vás tato anglická nepřekvapí. A pokud nemáte, pravidla jistě najdete na webu. Jedinou překážkou tak pro Vás mohou být texty na jednotlivých kartách.

Zdroj: steam.com

Undaunted: Normandy vyjde na Steamu (pro PC i MAC) a na iOS. Pokud tedy službu Steam nevyužíváte a zároveň máte telefon, který běží na Androidu, budete mít nejspíše smůlu. Informace o tom, že by tato hra měla vyjít i na operační systém se zeleným robotem, zatím není.

Zdroj: steam.com

Bookmark games ještě doplňují, že ve hře budou dostupné všechny kampaně z reálné verze a 2 další jako bonus. Nebude chybět ani tutoriál, který Vás celou hru naučí. Plánovaný termín vydání je první čtvrtletí roku 2023, avšak předběžný přístup bude na Steamu spuštěn ve třetím čtvrtletí tohoto roku. Zatím se můžete podívat na trailer, který ukazuje, jak bude hra pravděpodobně vypadat. My doufáme, že hra se po vizuální stránce ještě uhladí, protože některé záběry nevypadají úplně lichotivě.

Autor: David

Napsat komentář