VYŠLA POSTŘEHOVÁ WESTERNOVÁ HRA DEXTERITY JANE. V ČESKU JE ZATÍM BOHUŽEL JEN PRINT&PLAY VERZE.

Minulý týden vydalo belgické vydavatelství Sit Down! zajímavou postřehovou párty hru z Divokého západu. Půjde v ní především o rychlost, postřeh, odhad a trochu toho štěstí. Tahle westernovka sice nabízí netradiční mechanismy, ale těžko říci, zda taková hra bude pro každého. Dexterity Jane by se dalo přeložit jako Šikovná Jana. To asi nezní úplně kovbojsky, ale šikovnost je tady stoprocentně na místě.

Do hry se může zapojit až 9 kovbojů, což je vcelku slušný počet, pokud budeme považovat Dexterity Jane za párty hru. Pojďme si už ale něco říci k pravidlům. V každém kole se odhalí karta, na které je zobrazena levá či pravá ruka s pokrčenými prsty. A vaším úkolem bude toto pokrčení napodobit a být první, kdo se přihlásí. Že se Vám to zdá moc jednoduché? Jasně. První kolo bude nejspíše brnkačka, ale s každým dalším kolem se otáčí o kartu navíc, takže v desátém (posledním) kole bude na stole hned 10 karet. To však stále není všechno. Pokud se na stole objeví dvě karty, na kterých jsou stejně pokrčené prsty, tak se navzájem vyrušují a vy byste na ně neměli brát zřetel. Stejné je to i v případě, že otočíte kartu s otevřenou rukou. Ta ruší veškeré karty dané ruky.

Zdroj: sitdown-games.com

No a aby toho nebylo úplně málo, tak každá ruka má trošičku jiný art. Některé mají různé obvazy, rukavice, šrámy nebo i třeba rozdílnou barvu kůže. Navíc si karty během hry nemůžete natáčet, takže se na některé obrázky budete muset dívat vzhůru nohama. A věřte tomu, že kombinace těchto aspektů Vám dokáže pořádně zamotat hlavu.

Pokud byste si hru chtěli koupit na některém z českých obchodů, tak Vás budu muset zklamat. Tahle hra prostě v Česku zatím není. Jako jedinou možností se tedy jeví objednání ze zahraničí, kde se cenovka pohybuje kolem 20$. Ale pozor! Přeci jen si můžete Dexterity Jane vyzkoušet. Na webu Sit Down! je odkaz na zjednodušenou Print&Play verzi. Pokud Vás tedy tahle westernová postřehovka láká, tak směle do toho. Na nějaký tematický večer s Bangem, Dice Townem a dalšími hrami z Divokého západu se bude jistě hodit.

Napsat komentář