BATMAN PŘICHÁZÍ DO SVĚTA KARETNÍ HRY MUNCHKIN. ZAČNE NA KICKSTARTERU.

Před pár dny nám vydavatelství Steve Jackson Games oznámilo novou verzi populární záškodnické hry Munchkin. Tentokrát se přesuneme do zločinného podsvětí a temných zákoutí města Gotham. Hra, jak už to tak v poslední době bývá, nejprve projde Kickstarterovou kampaní (začátek bude někdy ke konci února) a mě osobně zajímají bonusy, které budou backerům nabídnuty za dosažení jednotlivých částek.

Zdroj: sjgames.com

Zatím nám byl představen produkční vzorek hry, který může doznat určitých změn, ale podle slov samotného Steva Jacksona je to velmi nepravděpodobné. Pokud jste se těšili na to, že si konečně v Munchkinovi zahrajete za Batmana, tak Vás budu muset zklamat. Hráči se totiž vtělí do rolí jednotlivých padouchů. Těch je celkem 8 a nechybí mezi nimi jména, jakou jsou Tučňák, Joker, Harley Quinn nebo Hádankář. Za jeden z těchto charakterů budete pravděpodobně hrát celou hru, protože již na začátku dostanete příslušnou kartonovou figurku a kartu s kresbou a speciální schopností dané postavy.

Zdroj: sjgames.com

V krabici na Vás, kromě kartonových figurek, čeká přes 250 karet, klasická munchkinovská kostka laděna do Batmanových barev a samozřejmě hrací plán, který znázorňuje domy města Gotham. Následné hraní bude vlastně stejné jako u klasické verze. Jak se zdá rozdíl bude pouze v terminologii, kdy například nebudete zabíjet monstra, ale po vykopnutí dveří budete páchat zločin.

Jak jsem psal v úvodu, jsem zvědavý na to, jaké odměny nám budou v rámci kampaně nachystány. Obaly v krabici? Plastové figurky padouchů? Exkluzivní karty? Neoprenový hrací plán? Vše je možné. Co z toho to bude, a jestli vůbec něco, se dozvíme ke konci února, jakmile kampaň započne.

Napsat komentář