VAŠE OBLÍBENÉ HRY

Po dvou výběrových kolech jsem se konečně mohl pustit do tohoto žebříčku. A věřte, že jsem se opravdu moc těšil na Vaše oblíbené deskovky. Napsali jste mi přes 100 různých her! Wow! A upřímně musím říci, že některé jsem moc neznal a na jiné úplně zapomněl.

Je škoda, že se tento žebříček nejmenuje 100 Vašich oblíbených her, protože jste mi psali kousky, které bych sem rád zařadil, ale bohužel nedostali tolik hlasů. Byl jsem překvapen kolikrát jste napsali třeba hru Kmotr nebo různé Paxy. Bohužel takových deskovek, které se sem nedostali o vlásek, bylo více. Teď už se ale pojďme podívat na hry, které Vám dělají největší radost!

5. místo – Nemesis

Jako první tu máme sci-fi hororovku, ze které možná nebudete mít klidné spaní. Nemesis je semi-kooperativní hrou, ve které se hráči v rolích členů posádky kosmické lodi snaží přežít proti nepřátelským organismům. Abyste hru vyhráli, musíte splnit jeden z tajných úkolů. Občas si budete muset s ostatními hráči pomáhat, ale na konci dne je důležitý jen Váš tajný úkol. Pro milovníky sci-fi nejspíše povinnost. Navíc ve hře najdete plastové figurky, které volají po nabarvení. Tak na co ještě čekáte?

4. místo – Patchwork

   Pro někoho možná nejlepší hra pro dva hráče. Inu, proč ne. I když osobně si myslím, že již vyšly i zajímavější “dvojkovky”. Je ovšem pravdou, že se jednou za čas rád vrátím i k Patchworku. Pokud máte rádi tetrisové hry, tohle si určitě zamilujete. A pánové…nebojte se tématu. Sice sešívání deček nezní nikterak zábavně, ale opak je pravdou. V tomhle žebříčku si Patchwork určitě místo zaslouží. No, řekněte, kdo z Vás ho nehrál, nemá doma nebo o něm aspoň neslyšel?

3. místo – Scythe

   Scythe se objevuje na Deskárně celkem často. No, ono se není čemu divit. Hra s parádní hutnou tématikou, zajímavými mechanismy a kvalitním zpracováním. Hráčské desky s výřezy jsou jednou z předností hry Scythe. V této době to sice není úplně nic neobvyklého, ale když Scythe vycházel, nacházeli byste takové hráčské desky jen stěží. Každopádně…Pokud jste Scythe nehráli a máte rádi alternativní historii v době okolo roku 1920, tak určitě neváhejte. Obsazování Evropy, výroba mechů, těžba, obchod a v neposlední řadě i boj. To vše najdete v této nádherně ilustrované krabici.

2. místo – Na křídlech

   Druhé místo u Vás obsadila hra Na křídlech. No není divu, že se tato deskovka dostala takto vysoko, protože patří k těm lepším kouskům, které za poslední dobu vyšly. Va hře Na křídlech se budete v rolích ornitologů snažit o pochytání těch nejzajímavějších ptačích exemplářů. Musíte je však rozmístit do jejich přirozených biotopů. Jak to udělat? Nalákáte je na jejich oblíbenou potravu. A ve finále Vám snesou několik vajíček a tím pádem Vám přinesou nemalou porci vítězných bodů. Za mě super volba pro rodinně hraní.

1. místo – Divukraj

   A máme tu první místo. Jednoznačně hra, kterou jste psali nejvíce. Ono to asi není žádným překvapením, protože Divukraj je jednou z nejoblíbenějších deskovek v České republice. V této hře se naplno ponoříte do lesní říše a budete se snažit o vybudování svého vlastního lesního města. Na herní plán budete posílat své zvířecí pomocníky, získávat suroviny a díky nim vykládat další karty. Hra zaujme nejen svými mechanismy, ale také roztomilou grafikou a celkovým zpracováním. Tuhle hru rozhodně nepřehlížejte!

Napsat komentář